Nerafinuotas puiklapių / tamanu aliejus

Kaina
11.30 €
7.25 €
-36%
Prekės aprašymas Verta žinoti

Detalus prekės aprašymas

( Bot. Calophyllum inophyllum )

Atkeliavęs iš saulėtosios Polinezijos

Išgavimo būdas: Tamanu, amžinai žaliuojantis plačiašakis medis. Šio riešuto gimtine laikoma Rytų Afrika, pietinės Indijos pakrantės ir visa geografinė platuma iki Australijos. Dabartiniais laikais plačiai auginamas visoje tropinėje juostoje, taip pat ir Polinezijoje. Galingas tamanu medis turi gražius lapus, du kartus per metus išskleidžia kvapnius baltus žiedus, kurie veda apskritus riešutus, dėl to labiausiai auginamas dėl savo dekoratyvumo. Tamanu riešutai teikia tirštą, tamsiai žalią aliejų, kuris nuo seno naudojamas tradicinėje medicinoje ir kosmetikoje. Aliejus išgaunamas iš riešuto branduolio. Riešutus surenka rankomis, džiovina, išlukštena. Geltoni branduoliai, nerodantys jokių aliejaus žymių, paliekami dar 3 – 5 savaitėms džiūti... Džiūdami ir natūraliai oksiduodamiesi branduoliai paruduoja ir palengva pradeda srūti tirštu, saldžiai kvepiančiu aliejumi. Aliejus surenkamas ir gaunamas riešutais kvepiantis, tirštas, tamsiai žalias produktas. Iš 100 kg riešutų gaunama apie 5 litrai aliejaus. Per metus iš vieno subrendusio medžio riešutų derliaus surenkama apie 11,7 kg aliejaus. Štai dėl ko tamanu aliejus yra gana brangus.

Kokiai odai tinka : visų tipų odai, ypač jautriai, spuoguotai, probleminei.

Naudojimas: aliejai savaime neįsigeria, todėl reikia tepti ant drėgnos odos ( padrėkinti vandeniu ar hidroliatu)

Patarimai : viena efektyviausių priemonių nuo paauglystės ir ne tik spuogų. Patartina veidą nusiprausti su Gasulo molio pasta ir tuomet ant drėgnos odos tepti puiklapio aliejų.Rezultatas akivaizdus matomas jau po kelių dienų. Norint sustiprinti  poveikį, galima įsilašinti kelis lašus italinių šlamučių arba ramunėlių eterinių aliejų.

Kiekis: 30 ml rudo stiklo indelyje

ATSILIEPIMAI
Prekės aprašymas Verta žinoti

Informacinio pobūdžio medžiaga iš mokslinių straipsnių, knygų.

Puiklapio aliejaus sudėtis: Pagrindinės veikliosios medžiagos tamanu aliejuje yra kalofilolidai - natūralūs neoflavanoidai, kurie yra gamtiniai antibiotikai ir uždegimų mažintojai;  kalofilinė rūgštis - kuri ir skatina gijimo procesus ir inofilolidai - kurie turi antivirusinį veikimą.

Kosmetinės aliejaus savybės odai:

  • naudojamas nudegimų atvejais (tiek saulės, tiek cheminiais ar fiziniais);
  • naudojamas žaizdų užsitraukimui;; lygina pooperacinius, keloidinius randus, strijas ( aromaterapeutų ilgalaikis tyrimų rezultatas);
  • rekomenduojamas daugelio dermatozių atvejais; odos alergijoms; aknei, psoriazei, herpes;
  • rekomenduojamas hemorojui; analinės angos įtrukimams slopinti;
  • tinka sutrūkinėjusios, sausos odos priežiūrai;
  • nepamainomas kuperozinės odos priežiūrai;
  • mažina uždegiminius procesus, esant radikulitui naudoti kaip masažinį aliejų.

Kokiai odai tinka : visų tipų odai, ypač jautriai, spuoguotai, probleminei.

 

Kuo ypatingas:  anot aromaterapeutų "natūralus puiklapių / tamanu aliejus yra vienas iš efektyviausių gamtoje randamų regeneruojančių ir užgydančių medžiagų! Jis labai gerai veikia žaizdas, nudegimus, randus, bėrimus, pūslelinę, sudirginimą, odos negalavimus, pažeistus kapiliarus."



Atsiliepimai

Duomenys sėkmingai išsiųsti.

Dėkojame, kad rašote mums.

Vardas*:
El. paštas*:
Komentaras* :
Apsaugos kodas* :
Prekių krepšelis
Kiekis: 0 vnt.
Kaina: 0 Eur
Akcijos Naujienos Naujienų prenumerata Dovanų kuponai Pirkimo sąlygos Konkursai Sekite mus

PRISTATYMO BŪDAI

• AB Lietuvos paštas - 2,03 €. Pristatymas per 2-3 d.d. į pašto skyrių*
Kurjeriu - 3,48 €. Pristatymas per 2-3 d.d.*
LP Express paštomatai - 2,20 €. Pristatymas per 1-3 d.d.*

* nuo išsiuntimo dienos

Perkant prekių virš 29

€,
pristatymas per LP Express paštomatus nemokamas.



Populiariausios